zaterdag 26 april 2014

Luiken


De luiken in onze slaapkamer zijn klaar, van de week heeft mijn man ze geplaatst nadat ik ze in de grondverf heb gezet. We hebben ze afgeschilderd in de kleur loft matte verf van painting the past, de zelfde krijtverf zit ook op muur dat vindt ik wel zo rustig.

De boxspring hebben wij 2 jaar geleden gekocht zonder hoofdeind de bedoeling was om er mooie oude luiken achter te zetten. de kast hebben we gekocht op mp zo kwamen wij ook aan de luiken ze stonden bij die mensen in de schuur en ze wilden ze ons wel verkopen. er zat alleen 5 lagen verf op een hele klus om ze kaal te krijgen maar ben er heel blij mee. 

Aan de luiken achter het bed hangen donkergrijze lampjes samen met het plaid komen ze bij ikea weg, op het bed ligt meestal wit beddengoed en in de winter een zwarte.
Ook hebben wij nog een klein honden nieuwtje, morgen gaan wij een nieuw pup ophalen en daar hebben wij heel veel zin in, die stel ik nog wel aan jullie voor.

Groetjes, Marjonel.

zondag 13 april 2014

Schimmel.


Vorig jaar hadden wij de achtertuin opnieuw ingericht, een beukenhaag langs de schutting met daarvoor buxus bollen en Annabel strong. In de buxus zat een schimmel de blaadjes werden helemaal zwart waarnaar ze afvielen, navraag gedaan bij een kweker of er wat aan te doen was maar helaas we konden ze er beter uitgooien. De bollen waren allemaal aangetast zelfs de 2 die op de tuin tafel stonden. We hebben de kale plekken aangevuld met Annabellen. Dat was wel even balen zeg, maar goed niks aan te doen verder loopt alles al weer mooi uit.

Ook zou ik nog de krans laten zien van de beukentakken die ik gevonden had, de groene takken die je ziet zijn van een wilde roos, ik heb er nog een aantal kersenbloesem takken in verwerkt. Een mooie krans hoeft niet duur te zijn met gevonden takken en groen uit de natuur.

Mijn man heeft luiken gemaakt voor het raam in de slaapkamer, ik ben ze nu aan het schilderen als ze klaar zijn laat ik ze wel zien, ook hebben wij nog een andere kast gekocht voor in de keuken daarover later meer.

Fijne zondag en maak er een leuke week van.

Marjonel