zaterdag 19 oktober 2013

Sobere krans

Een aantal weken geleden hebben wij de lei appelboom verwijderd uit de tuin.
De boompjes stonden er al een jaar of zes in maar er kwam maar geen appel aan, ze zaten alleen maar vol luis en rupsjes die het blad op aten. Dus dan kun je maar één ding doen, uit de tuin halen en er een mooie krans van maken. Om een strokrans heb ik mos gedaan en de lange appeltakken losjes vast gezet met krammetjes.
Ik vindt de krans heel mooi geworden en past mooi in de sobere stoere stijl bij ons in huis.
Ik heb dan ook alles bewaard en gooi dus niks weg, voor de één is het hout voor de kachel maar voor mij waardevol decoratie materiaal, de wortels die kan ik mooi in een schaal doen met een Amaryllis bol en wat mos. En de knottige stammen staan tegen de achterkant van de garage.Verder wil ik iedereen bedanken voor het volgen van mijn blog, het is heel leuk om alle reacties elke keer te lezen. Voor wie herfstvakantie heeft geniet er van dat ga ik ook doen.

Groetjes, Marjonel

zondag 13 oktober 2013

Workshop

Een aantal weken geleden heb ik mij op gegeven voor een interieur workshop bij Ineke van de Berg, de workshop werd gehouden  in Den Ham (ov) het was de bedoeling om een aantal foto`s met eventueel plattegrond met de ruimte die je graag veranderd wilt hebben mee te nemen. Het was niet zozeer dat ik grote veranderingen zou willen aanbrengen in ons huis  maar ik wou graag advies over een andere kleur op de wand in de keuken en woonkamer omdat ik graag kalkverf op de muur wil en er geen ervaring mee heb vindt ik het wel prettig om daar advies over te krijgen.

Wij werden hartelijk ontvangen met een kop koffie en appeltaart. Na enige uitleg van Ineke konden wij aan de slag om een collage te maken van knipsels uit woonbladen, kleur staaltjes en stofjes. super gezellig was het en hebben dan ook veel lol gehad vooral omdat we daar ook zaten met dames met dezelfde interesse. 


Deze twee kleuren hebben wij samen uitgezocht, links gritti rechts lino, welke kleur het volgend jaar wordt dat weet ik nog niet de meningen zijn hierover verdeeld. De kleur komt dan ook op de kozijnen, deuren en luiken om rust te krijgen in huis en meteen ook maar even gevraagd over de indeling van de woonkamer kleur stoeltjes en een woonkleed, oké al met al had ik nog wel een hele waslijst maar wat het wordt dat laat ik jullie tegen die tijd wel zien.

Fijne week allemaal!
Groetjes, Marjonel