zondag 24 maart 2013

Eiken zuil & Hoffz kruik


Zoals belooft laat ik jullie de eiken zuil zien, hij was behoorlijk vies, het zand hebben wij er allemaal af geborsteld en met een plamuurmes de spleten uit gekrapt. 4 doppen er onder en zo kan hij mooi drogen in huis.

Op de zuil wou ik graag een grote pot of kruik om er op te zetten, nu had ik wel wat leuks gezien maar er hangt ook een mooi prijs kaartje aan. Maar nu geld de regel hier ook "iets er in en wat anders er uit" dus de grote klok en wat andere spullen verkocht op MP zo had ik al de helft van het geld bij elkaar, mijn man wou de rest van het geld er wel bij doen voor mijn verjaardag in april, om een mooie kruik van Hoffz te kopen.
Dus zaterdagmorgen zijn wij af gereisd naar Ochten heerlijk rondgeneusd  bij Seizoen & Stijl, een prachtige sfeervolle winkel waar wij een heerlijke kop koffie kregen en veel leuke spullen hebben gezien.
Wij hebben dus de kruik en nog 3 mooie houten ballen mee genomen maar daar over een ander keer.                

 Groetjes Marjonel.

zondag 10 maart 2013

Eiken houten zuil

Gevonden;

Zoals jullie misschien nog wel weten was ik al enige tijd op zoek naar een mooie stoere eiken zuil.
Meestal waren ze of te duur of te ver rijden, maar bij toeval via mp kwamen wij achter een adresje nog geen 5 minuten rijden met de auto in Beerzerveld, een man die hobbymatig  oude gebinten, balken en planken verkoopt  en waar hij zelf ook lampen van maakt.
Hier hebben wij gisteren een mooie eiken gebint gekocht voor in de woonkeuken, koopje €50, je moet het dan wel zelf schoonmaken wat wel goed te doen met een ronde staalborstel op een boormachine.
Als de het eiken gebint klaar is laat ik het natuurlijk zien maar we moeten het eerst schoonmaken en aan de boven kant moet het gebint recht gezaagd worden.
En wil je het adres of tel nummer hebben  stuur bij dan even een mailtje.

De  zuil van steigerhout gaat de tuin in er komt hier dan een mooie pot of beeld op.Ik wens iedereen een fijne week toe, groet Marjonel.