dinsdag 29 mei 2012

2 nieuwe oude flesjes

In mijn vorige post konden jullie al lezen van de plannen die ik had met het bezoeken van rommelmarkten en de Summerfair in Ommen.De fair was gezellig druk en warm, wat ik altijd jammer vindt dat er dan zoveel stands zijn met sieraden, tassen en ander prul die je op elke markt tegen komt. Maar er waren ook een aantal leuke stands, bij een van deze heb ik dit flesje gekocht het flesje heeft een, ik denk, blikken dopje en is mooi gedecoreerd .Op de rommelmarkt in Hardenberg heb ik dit potje gekocht met een zilveren dop, een mosterd potje met een aantal deukjes hierdoor vindt ik het alleen maar mooier


Een fijne week


Lieve groet, Marjonel

vrijdag 25 mei 2012

Paarden tekeningen

Een paar weken geleden naar een rommelmarkt geweest in ons dorp, ik dacht met niks naar huis te gaan want het was echt rommel, staat er verderop een tafel met allerlei boeken en zag ik daartussen dit boek met tekeningen van Piet Klaassen. Als paardenliefhebber maakte mijn hart natuurlijk een sprongetje, helemaal toen de beste man het boek voor twee euro aan mij wou verkopen!

Wat een prachtige tekeningen toch?

Dit weekeind is er een fair in Ommen bij Huize het Laar, altijd leuk om even met mijn man naar toe te gaan. 2e pinksterdag ga ik met mijn vriendin naar Hardenberg daar is een rommelmarkt waarna wij naar Via Hannah gaan, zij heeft open dag en verkoopt brocante van 13.00 tot 16.00 Gramsbergeweg 66 Hardenberg.

En 2 juni boerderij fair
dorpstraat 68
In het Drentse Koekange
10.30 tot 16.00
entree 3 euro een aanrader

Ik wens iedereen een fijn zonnig pinksterweekend toe.

Lieve groet, Marjonel

zondag 20 mei 2012

Voortuin

Als eerst wil ik iedereen bedanken voor alle lieve berichtjes bij mijn posten, heel leuk om te lezen !


Na  mijn vorige post wil ik jullie een kijkje geven in onze voortuin. Wij wonen in een 2 onder 1 kap woning die nu 26 jaar oud is, zolang wonen wij er ook al. 3 jaar geleden hebben wij het huis in een donkergrijze kleur geverfd wat ik nog steeds mooi vindt, op een sidetabel staan gietijzeren vazen er tussen liggen zandstenen ballen, in de vazen zit regelmatig iets anders!


In de tuin tegen het huis aan weerszijde staan 2 viburnums te bloeien, in het midden staat een taxus met een heksenbal, om de tuin hebben wij een beuk geplant, in het midden van de tuin staat ook taxus en voor in de tuin 3 Annabels die straks gaan bloeien!

Heeft iemand nog een tip hoe je zwart glanzende buiten potten mat kunt krijgen en dan het liefs in betonkleur!


Lieve groet, Marjonel.

 

maandag 14 mei 2012

Lentetuin

 De zon scheen eindelijk weer eens heerlijk op de tuin achter ons huis, een mooi moment om een paar foto's te maken. De eerste foto is gemaakt vanaf de oprit waarop direct al 2 net geplaatste beuken in 2 bakken te zien zijn, deze moeten dus nog aanslaan en mooi groen worden.
 Direct aan de woonkeuken is een mooie veranda waar we altijd heerlijk kunnen zitten genieten van de vroege ochtendzon tijdens ontbijt of het koffiedrinken. Heerlijk terrasje waar in de zomer tijdens een regenbui ook nog goed toeven is.
Vanonder de veranda hebben we uitzicht op ons tweede terras, hier staat een grote tafel onder 2 dakplatanen. Hier zitten we ook erg graag in de zomer, de platanen bedekken het hele 'zomer' terras met verkoelende schaduw.  Op de tafel staat meestal wel een leuke decoratie of plant en op de hoek daarvan staat een vuurpot waar wij 's avonds zitten met een lekker glas wijn starend in de vlammen. Rechts van deze vuurpot ligt een ronde vijver met daarin  een molensteen met daarop Roger Glover met zijn band die een leuk lied voor ons spelen. 
dinsdag 1 mei 2012

Vlieland


Afgelopen weekend naar Vlieland geweest met mijn lief, lekker uitwaaien aan het strand.

Als je op het eiland aankomt kun je de bagage in en busje zetten wat dan naar het hotel gebracht wordt, mijn lief en ik werden met een andere bus vervoerd en netjes voor het hotel afgezet.
Waarna wij bij de balie in checkten en vervolgens naar de transport kar gingen om onze bagage op te halen, hier kwamen we  tot de ontdekking dat wij 1 tas misten. Bij de balie terug om melding te maken werd ik gebeld door een man die aangaf de vermiste tas te hebben, hij had per abuis de mijne uit de bus gehaald omdat hij dacht dat die van hem was. Dus de tas stond aan de andere kant van het eiland waar wij hem achter in de middag deze alsnog op konden halen bij de balie van Rederij Doeksen. Gelukkig maar, de tas was weer terecht, het weekeind kon beginnen waarin wij veel foto's hebben geschoten waarvan je hieronder een paar tegen komt.
 Deze foto's zijn s'avonds  gemaakt tussen 8 en 10 van een prachtige zonsondergang!


 Deze foto's zijn een dag er na gemaakt vroeg in de morgen! 

Zondagmiddag waren we weer terug lekker uitgewaaid en bij getankt en nu deze post geplaatst is ga ik jullie post op mijn gemak even doorlezen.


Lieve Groet, Marjonel